SERVEIS
SERVEIS
SERVEIS
SERVEIS

TERÀPIA INDIVIDUAL

El servei terapèutic individual que oferim és un servei dirigit a transformar el malestar o les dificultats en motor de canvi. Utilitzem tècniques i estratègies terapèutiques basades en la evidència per ajudar les persones a comprendre les preocupacions i dificultats des d’una nova perspectiva.

Escoltem les necessitats concretes de cada persona i n’avaluem també la situació treballant en col·laboració amb la persona. Seguidament, establim conjuntament uns objectius per tal de desenvolupar noves estratègies per a fer front a les dificultats.

D’aquesta manera, cada sessió forma part d’un procés de transformació i aprenentatge per a la millora del benestar de la persona.

Suport integral: en relació amb la gestió de les emocions, la presa de decisions, les relacions familiars, la carrera professional i els hàbits i la cura d’un/a mateix/a.

Atenció personalitzada: ens adaptem a les necessitats individuals de cada persona.

Flexibilitat: oferim la possibilitat de realitzar les sessions en els nostres centres, al vostre domicili o en altres entorns. També online.

El servei de teràpia individual és un servei accessible a una àmplia varietat de persones i situacions, ja que ens adaptem a les necessitats específiques de cada persona.

  • Desenvolupament personal i professional.
  • Millora del benestar.
  • Desenvolupament d’habilitats i eines per a fer front a les dificultats.
  • Creixement personal.
  • Gestió emocional i maneig de l’estrès.
  • Treball de somnis.

En primer lloc, realitzem una sessió amb la persona per escoltar quines són les seves necessitats, angoixes i dificultats des de la seva perspectiva.

Seguidament, es realitza una avaluació exhaustiva abordant tots els aspectes de la vida de la persona, incloent-hi la seva història clínica, context social, antecedents familiars i altres factors rellevants de la persona.

Després s’estableixen conjuntament objectius i pautes que ens permetin acordar i concretar la intervenció. En aquest punt, també s’acorda una temporalitat per avaluar posteriorment el procés.

A continuació s’inicia l’acompanyament i el suport a la persona. El nombre de sessions s’estableix conjuntament i en relació amb els objectius a treballar.

Finalment, s’avalua conjuntament el procés realitzat per tal de finalitzar així l’acompanyament i el suport terapèutic. En cas que es consideri necessari, s’estableixen nous objectius terapèutics.

SERVEI ESPECIALITZAT PER ADOLESCENTS I JOVES

El servei especialitzat per a adolescents i joves és un servei flexible i centrat en les necessitats individuals de cada persona, amb un enfocament que promou el creixement personal i el benestar emocional. Tant l’adolescència com la joventut són etapes marcades per canvis significatius que afecten diverses àrees com la construcció de la identitat personal a través de creences i valors, la cerca d’autonomia i independència, l’inici de la sexualitat i relacions, la presa de decisions relacionades amb la carrera professional, etc. El servei especialitzat per a adolescents i joves facilita un suport per afrontar els canvis físics, psicològics i emocionals característics d’aquesta etapa, així promoure el benestar emocional i l’orientació adequada per afrontar aquests desafiaments de camí a la vida adulta.

Per altra banda, entenem que involucrar a la família és crucial. És per això que treballem conjuntament amb la família, incloent-la en tot moment el procés terapèutic. D’aquesta manera, també proporcionem orientació adequada als pares o referents promovent així una millor comunicació i comprensió entre els membres de la família.

Suport integral: en relació amb la gestió de les emocions, la presa de decisions, les relacions familiars, els hàbits i la cura d’un/a mateix/a.

Atenció personalitzada: ens adaptem a les necessitats individuals de cada persona.

Flexibilitat: oferim la possibilitat de realitzar les sessions en els nostres centres, al vostre domicili o en altres entorns. També online.

Dirigit a totes aquelles persones o famílies que es troben en situacions complexes i que requereixen un acompanyament i suport que promogui el benestar emocional i l’orientació adequada per afrontar els desafiaments vitals de l’adolescència i la joventut de camí a la vida adulta.

  • Persones amb trastorns de l’ànim.
  • Dificultats relacionals.
  • Problemes de conducta.
  • Addiccions.
  • Altres.

Primerament, realitzem una sessió amb la persona i, si es considera necessari, també amb la família per escoltar quines són les seves necessitats, angoixes i dificultats des de la seva perspectiva. En cas que la família sigui la referent de la persona o en cas que es consideri necessari, hi treballem conjuntament, i l’incorporem en el procés.

A continuació, s’estableixen conjuntament amb la família, uns objectius i pautes que ens permetin acordar i concretar la intervenció. En cas que es consideri necessari, es té també present a la família al llarg del procés. A més, també, s’acorda una temporalitat per avaluar posteriorment el procés.

Seguidament s’inicia l’acompanyament a la persona. El nombre de sessions s’estableix conjuntament i en relació amb els objectius a treballar.

Finalment, s’avalua conjuntament el procés realitzat per tal de finalitzar així l’acompanyament. En cas que es consideri necessari, s’estableixen nous objectius.

ACOMPANYAMENT ESPECIALITZAT PER A DONES

Aquest servei ofereix un acompanyament terapèutic a dones que afronten moments importants en les seves vides, com ara la maternitat, la conciliació laboral, la menopausa o malalties cròniques. L’objectiu és proporcionar suport emocional i eines per afrontar els reptes que aquests canvis poden suposar.

Oferim un espai segur i de confidencialitat, on les dones puguin expressar-se lliurement i explorar les seves emocions, pensaments i decisions sense por de ser jutjades.

Suport integral: en diversos aspectes, com la gestió de les emocions, la presa de decisions, les relacions familiars i la cura de si mateixa.

Atenció personalitzada: ens adaptem a les necessitats individuals de cada dona.

Flexibilitat: proporciona la possibilitat de realitzar les sessions al centre, al domicili o a l’hospital, en cas d’ingrés.

Dones que es trobin en l’etapa de les seves vides on estan pensant a formar una família, estiguin en el procés de ser mares (de manera natural o no) mares en dificultats per equilibrar els rols mare/dona.

Dones que presenten malestar emocional en totes les seves etapes vitals:

  • Maternitat: malestar emocional durant l’embaràs, el part o el postpart, problemes d’infertilitat, pèrdua del nadó, criança dels fills.
  • Conciliació laboral: dificultats per conciliar la vida familiar i professional, i estrès laboral.
  • Parella: dificultats en la relació de parella, separació o divorci, i violència domèstica.
  • Menopausa: símptomes físics i emocionals de la menopausa, canvis en la imatge corporal i pèrdua de la libido.
  • Malalties cròniques: afrontament de la malaltia, gestió de les emocions i adherència al tractament.

A més, s’ofereix suport en:

  • Reproducció assistida.
  • Violència obstètrica i de gènere.
  • Trauma.
  • Pèrdues del nadó.
  • Gestió de “males notícies”.
  • Suport en la criança.

També s’ofereix suport a entitats, serveis o equips professionals, ja siguin, personal sanitari, llevadores, infermers/es i també equips mèdics que requereixin un suport amb una perspectiva terapèutica envers la problemàtica de la dona, que incorpori aspectes tant en l’àmbit físic, psicològic i emocional, així com també social.

Primerament, realitzem una sessió amb la persona per escoltar quines són les seves necessitats, angoixes i dificultats des de la seva perspectiva. És important que comprenem bé la situació de la qual partim per trobar l’objectiu que volem assolir.

Seguidament, es du a terme una avaluació exhaustiva abordant tots els aspectes de la vida de la persona, incloent-hi la seva història clínica, context social, antecedents familiars i altres factors rellevants de la dona. Després s’estableixen conjuntament objectius i pautes que ens permetin acordar i concretar la intervenció. En cas que es consideri necessari, es té també present a la família al llarg del procés.

A continuació, s’inicia l’acompanyament i el suport a la dona. Es té també present a la família al llarg del procés.

Estimem una nova avaluació final conjunta, tant del procés realitzat com dels objectius assolits per tal de finalitzar així l’acompanyament i el suport terapèutic.

En el cas de tractament de la dona en etapa perinatal, es recomana un seguiment al llarg del temps tant de la dona i el bebè com de l’entorn familiar.

suport terapèutic per a casos d’alta complexitat

Servei terapèutic per a casos que presenten dèficits significatius i complicacions en el funcionament emocional, cognitiu o conductual de la persona. L’objectiu d’aquest servei és adaptar-se a les necessitats úniques de cada persona i situació, creant així un servei flexible i dissenyat de manera personalitzada.

En cas que la família sigui la referent de la persona o en cas que es consideri necessari, treballem conjuntament amb la família, incloent-la en el procés terapèutic.

Si es considera necessari ens podem desplaçar, ja que treballem tant en el nostre centre com en el domicili de la persona, o bé en altres entorns com espais naturals. També oferim sessions online.

Per altra banda, també ens coordinem amb altres professionals i serveis per tal de realitzar un acompanyament integral de la persona i del seu entorn més proper.

Suport integral: en relació amb la gestió de les emocions, la presa de decisions, les relacions familiars, els hàbits i la cura d’un/a mateix/a.

Atenció personalitzada: ens adaptem a les necessitats individuals de cada persona.

Flexibilitat: oferim la possibilitat de realitzar les sessions en els nostres centres, al vostre domicili o en altres entorns. També online.

Dirigit a totes aquelles persones o famílies que es troben en dificultats o en situacions complexes i que requereixen d’un servei d’acompanyament i suport terapèutic que s’adapti a les seves necessitats.

  • Persones amb trastorns de l’ànim, com ara la depressió o el trastorn bipolar.
  • Persones amb trastorns d’ansietat, com ara trastorn d’ansietat generalitzada, fòbies específiques, trastorn d’estrès postraumàtic (TEPT) o trastorn obsessiu-compulsiu (TOC).
  • Persones amb dificultats relacionades amb l’estrès, que experimenten nivells elevats d’estrès relacionats amb la feina, la família, els estudis o altres àrees de la vida.
  • Persones amb dificultats relacionals, que enfronten dificultats en les relacions interpersonals, ja sigui en relacions familiars, de parella o amb amics.
  • Persones amb problemes de conducta o addiccions, en situacions amb conductes autodestructives, addiccions o altres comportaments problemàtics.
  •  Persones amb trastorns de la personalitat, com ara el trastorn límit de la personalitat o altres trastorns de la personalitat.
  • Persones amb trastorn esquizofrènic, com ara l’esquizofrènia, el trastorn delirant o altres trastorns relacionats.

Primerament, realitzem una sessió amb la persona per escoltar quines són les seves necessitats, angoixes i dificultats des de la seva perspectiva. En cas que la família sigui la referent de la persona o en cas que es consideri necessari, hi treballem conjuntament, incloent-la en el procés terapèutic.

Seguidament, es realitza un avaluació exhaustiva abordant tots els aspectes de la vida de la persona, incloent-hi la seva història clínica, context social, antecedents familiars i altres factors rellevants de la persona.

Després, s’estableixen conjuntament objectius i pautes que ens permetin acordar i concretar la intervenció. En cas que es consideri necessari, es té també present a la família al llarg del procés. En aquest punt, també s’acorda una temporalitat per avaluar posteriorment el procés.

A continuació, s’inicia l’acompanyament i el suport terapèutic a la persona. El nombre de sessions s’estableix conjuntament i en relació als objectius a treballar.

Finalment, s’avalua conjuntament el procés realitzat per tal de finalitzar així l’acompanyament i el suport terapèutic. En cas que es consideri necessari, s’estableixen nous objectius.

SERVEI ESPECIALITZAT PER A PERSONES D’EDAT AVANÇADA

Acompanyament terapèutic especialitzat per a persones d’edat avançada a través d’ús de les noves tecnologies per tal de promoure a través d’entorns de realitat virtual sensacions de relaxament i disminució de l’estrès i l’ansietat.

També podem realitzar assessorament i suport per a professionals per l’ús de tecnologies aplicades així adaptar-les a les necessitats de cada persona. A més, aquest servei inclou documents i formació en els protocols de seguretat per tal de fer un ús correcte de la tecnologia i així promoure el benestar emocional i la millora de la qualitat de vida de les persones o pacients.

Suport integral: en relació amb la gestió de les emocions, la presa de decisions, els hàbits i la cura d’un/a mateix/a.

Atenció personalitzada: ens adaptem a les necessitats individuals de cada persona.

Flexibilitat: oferim la possibilitat de realitzar les sessions tant en els nostres centres com en el domicili de la persona, o bé en altres entorns com residències, centres de dia, centres sociosanitaris, etc.

A persones, famílies o professionals que volen incorporar la tecnologia de realitat virtual en la:

  • Rehabilitació neurològica – estimulació de la memòria, concentració i presa de decisions.
  • Rehabilitació física – exercicis de moviments, coordinació i funcionalitat.
  • Salut mental – disminució de l’estrès, l’ansietat o fòbies entre altres.
  • Prevenció del dolor – distracció cognitiva i relaxació.
  • Vessant lúdic.

Primerament, realitzem una sessió amb la persona per escoltar quines són les seves necessitats i així adaptar les ulleres i els entorns de realitat virtual. En cas que la família o la institució sigui la referent de la persona o en cas que es consideri necessari, hi treballem conjuntament, incloent-los també en el procés terapèutic.

Seguidament, realitzem un acompanyament terapèutic conjuntament amb l’ús de les ulleres de realitat virtual. A més, en acabada la sessió de realitat virtual, escoltem i acompanyem les vivències viscudes de la persona perquè aquestes tinguin una acollida i acompanyament significatiu que promogui el benestar emocional i la millora de la qualitat de vida.

Finalment, s’avalua conjuntament el procés realitzat per tal de finalitzar així l’acompanyament i el suport terapèutic amb l’ús de realitat virtual. En cas que es consideri necessari, s’estableixen nous objectius.

SUPORT PER EQUIPS I PROFESSIONALS

El servei de suport terapèutic per a professionals que oferim és un servei dirigit a recuperar la confiança en els propis recursos i en l’equip i a millorar els coneixements, les habilitats i les competències personals i professionals. Per altra banda, el nostre servei també té una funció de prevenció en relació amb l’esgotament professional o burnout

Oferim doncs un espai de seguretat i confiança perquè els professionals puguin expressar i compartir les seves inquietuds i queixes per a transformar-les en oportunitats de canvi en relació amb l’autoconeixement i l’autocura professional. Aquesta transformació possibilitarà una millora en la gestió emocional. 

Dirigit a entitats, serveis o equips professionals, ja siguin mestres, professors/es, educadors/es socials, treballadors/es socials, infermers/es així com també equips mèdics que requereixin un suport amb una perspectiva terapèutica que incorpori aspectes tant a nivell físic, psicològic i emocional com també social. 

Inicialment, realitzem una primera sessió amb la persona responsable del servei, centre o entitat per escoltar i explorar les necessitats del servei o de l’equip.

A continuació, avaluem les necessitats per tal d’establir quin tipus d’intervenció (suport de casos o d’equips) es durà a terme amb els professionals d’atenció directa. També es valorarà la temporalitat de les sessions.

Seguidament, iniciem el suport per equips o professionals. El nombre de sessions s’estableix conjuntament amb la persona responsable del servei, del centre o de l’entitat o amb el professional, després de l’avaluació de la situació i les necessitats.

Finalment, s’avalua la intervenció amb el professional responsable. En cas que es consideri necessari, s’estableixen nous objectius.

La síndrome de Burnout va ser definit per primera vegada a mitjans dels anys setanta als Estats Units pel psiquiatre Freudenberger (1975) i el psicòleg social Maslach (1976). Es va descriure com una resposta no infreqüent dels professionals dels serveis socials i dels professionals sanitaris (Maslach et al. 2001). Tot i que no hi ha una definició universal acceptada, molts autors coincideixen en el fet que es tracta d’una resposta a l’estrès crònic. De fet, Gómez-García et al. (2020, p. 464) expliquen que hi ha una perspectiva clínica desenvolupada per Freudenberger i Tichelson (1980), on el burnout es defineix com un estat de la persona i es percep a conseqüència de l’estrès laboral. Per altra banda, també hi ha la perspectiva psicosocial desenvolupada per Maslach i Jackson (1982), on defineixen el burnout com a un procés amb etapes o fases amb diferents símptomes relacionats amb la interacció entre les característiques individuals i laborals.

Cal destacar, a més, que la síndrome de burnout és un símptoma relacionat específicament amb el treball (Maslach et al., 2001). Maslach (1982, 1998), citat a Maslach et al. (2001, p. 402), explica que hi ha un consens d’un marc teòric del model multidimensional de la síndrome de burnout. Actualment encara àmpliament acceptat. Segons aquest model multidimensional, el burnout és una síndrome tridimensional relacionat amb l’esgotament emocional, la despersonalització i els sentiments relacionats amb la realització personal. L’esgotament emocional és la síndrome més destacada i analitzat, i està relacionat amb un distanciament cognitiu i emocional de la feina. La despersonalització s’associa a prendre una certa distància entre un mateix i les persones que es dona assistència o atenció com poden ser pacients, usuaris, clients, etc. Pel que fa als sentiments de la realització personal, Maslach et al. (2001) expliquen que és un concepte que el descriuen com a esgotament, cinisme o una combinació dels dos, assenyalant que l’esgotament i el cinisme sorgeixen principalment de la sobrecàrrega laboral.